Oud Hollandse keuken tegels

keuken tegels

Wilt u graag de Nederlandse trots in stand houden door uw keuken in oud-Hollandse sferen in te richten? Dan helpen wij u daar uiteraard graag bij! Wij zijn gek op écht Nederlandse keukens en hebben dan ook een rijk aanbod aan oud-Hollandse keuken tegels. Van eenvoudige Friese witjes tot heuse tegeltableaus met oud-Hollandse taferelen.

20150904_100512-300x169

Oud-Hollandse keukens met nostalgie

Nostalgie herleven wanneer u een oerhollandse maaltijd staat te bereiden? Kies dan voor een gezellige, Hollandse keuken vol karakter. Dit brengt warmte en sfeer in uw woning en doet u denken aan de tijden van vroeger; grootmoeders tijd. In een oud-Hollandse keuken wordt vaak gewerkt met natuurlijke materialen, een landelijke uitstraling, rustiek bewerkte keukenkasten en opvallende grepen. Maar ook oud-Hollandse tegels kunnen in dit geheel uiteraard niet ontbreken. Wanneer u kiest voor de juiste tegel, zorgt dit voor een nostalgische keukenbeleving.

 

Kenmerken van oud-Hollandse keukens

In tegenstelling tot moderne keukens met gewaagde kleuren, bestonden de keukens vroeger grotendeels uit lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, crème, zalmroze, mintgroen of lichtgeel. Daarnaast kunt u materialen als RVS compleet links laten liggen, want in een oud-Hollandse sfeer passen enkel natuurlijke materialen zoals hout. Niet voor niets worden keukens in deze stijl ook weleens ‘boerenkeukens’ genoemd. De landelijke ambiance benadrukt dat deze gezellige woonkeuken het hart van uw woning is.

 

Oud-Hollandse keuken tegels

Uw droom over een landelijke keuken met nostalgische uitstraling is uiteraard niet compleet zonder de juiste tegels. In een keuken springen de gekozen tegels nu eenmaal direct in het oog; zowel de wandtegels als de vloertegels. Hierdoor zijn zij één van de belangrijkste elementen in het bepalen van de sfeer. Bij Huizerwitjes hebben we een relatief groot aanbod aan tegels die geschikt zijn voor oud-Hollandse keukens. Zo vindt u diverse tinten Friese witjes in ons assortiment.

De kenmerkende, lichte kleuren die we eerder benoemden, zijn in onze collectie sterk vertegenwoordigd. De tegels zijn namelijk verkrijgbaar in 19 verschillende grijs, wit en ivoor/crème tinten die in veel gevallen met elkaar worden gemixt. Alle Friese witjes zijn bij Huizerwitjes te verkrijgen met of zonder craquelé en met of zonder snijgaatjes. Ook hebben wij afdek- en hoekafdektegeltjes beschikbaar.

 

Keuken met tegeltableau

Wilt u echt de sfeer van vroeger nabootsen? Dan raden wij een tegeltableau voor uw keuken aan! Vroeger hadden veel mensen namelijk zo’n oud-Hollands tegeltableau in hun keuken. Diverse Nederlandse taferelen zijn hierop te zien. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

  • Boerderijdieren, zoals kippen op stok
  • Natuurlijke taferelen met bloemen
  • Schepen in het woeste water
  • Spelende jeugd in typische kledingstijl
  • Vergezichten van Nederland, vaak met molens

 

Friese witjes laten zetten?

Heeft u ervaring met het zetten van Friese witjes? Dan kunt u uiteraard uw bestelling bij ons regelen en de plaatsing van de tegels zelf regelen. Wanneer u echter geen ervaring heeft met het zetten van deze tegels, raden wij u aan om onze tegelzetters in te huren om ze te plaatsen en te voegen. Ieder witje is namelijk anders qua uiterlijk en formaat, waardoor de plaatsing een uitdagende klus kan zijn. Onze professionele tegelzetters hebben hier echter geen enkele moeite mee. Zelfs de plaatsing van tegeltableaus kunt u volledig aan ons toevertrouwen.

 

Oud-Hollandse keuken tegels bestellen

Heeft u al een idee wat u wilt? Neem dan direct een kijkje in ons aanbod. Wanneer u benieuwd bent naar ons advies, kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het uitkiezen, bestellen, leveren én plaatsen van oud-Hollandse tegels zodat uw keuken één en al nostalgie uitstraalt.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen