Zoek

Tegels met tegeltableau

Oud-Hollandse keukens met nostalgie

Wil je tijdens het bereiden van een maaltijd de nostalgie van vroeger herbeleven? Kies dan voor een gezellige, Hollandse keuken met karakter. In een authentiek Oud-Hollandse keuken komen natuurlijke materialen, rustiek bewerkte keukenkasten en opvallende grepen samen. Voeg daarbij de juiste Oud-Hollandse tegels en je waant je in grootmoeders tijd, waar gezelligheid en traditie hand in hand gaan. Maar ook in moderne keukens kun je een Oud-Hollandse touch toevoegen door te kiezen voor een betegelde achterwand of robuuste tegels op de vloer.

Kenmerken van oud-Hollandse keukens

In tegenstelling tot moderne keukens met gewaagde kleuren, domineren in Oud-Hollandse keukens lichte tinten zoals wit, crème, zalmroze, mintgroen en lichtgeel. Hier passen enkel natuurlijke materialen zoals hout, wat deze keukens ook wel de bijnaam ‘boerenkeukens’ geeft. De landelijke ambiance benadrukt dat jouw keuken het hart van het huis is.

Oud-Hollandse keuken tegels

Om de nostalgische sfeer compleet te maken, mogen de juiste tegels niet ontbreken. Onze collectie omvat diverse tinten Friese Witjes, ambachtelijk gebakken volgens het oude recept uit de 17e eeuw. Deze tegels zijn verkrijgbaar in 19 verschillende grijze, witte en ivoor/crème tinten, al dan niet met craquelé en snijgaatjes. Onze tegels zijn perfect voor wanden en zijn een essentieel element voor het bepalen van de gewenste sfeer in jouw keuken. Ben je op zoek naar een robuuste tegel voor op de vloer? Neem dan een kijkje bij onze Raw Stones.

20150904_100512-300x169

Voor degenen die de sfeer van vroeger tot in detail willen nabootsen, raden wij een tegeltableau aan. Deze tableau’s, vaak met Nederlandse taferelen, voegen een extra dimensie van authenticiteit toe aan jouw keuken. Denk aan boerderijdieren, natuurlijke taferelen met bloemen, schepen in woeste wateren, spelende jeugd in typische kledingstijl, en vergezichten van Nederland met molens.

Friese Witjes

Onze Friese Witjes zijn wit geglazuurde tegeltjes van ongeveer 13×13 cm, volgens het oude recept uit de 17e eeuw. Ze zijn ambachtelijk gebakken en worden vaak gebruikt in wc, badkamer, schouw en keuken, passend bij zowel modern als landelijk design. Je kunt kiezen voor witjes met of zonder snijgaatjes en met of zonder het kenmerkende craquelé. Ook zijn er veel mogelijkheden in kleuren, waarbij verschillende wit tinten veelal gemixt worden.

Friese Witjes laten zetten?

Als je ervaring hebt met het plaatsen van Friese Witjes, kun je zelf je bestelling regelen. Heb je echter geen ervaring, dan raden wij aan onze professionele tegelzetters in te schakelen. De variatie in uiterlijk en formaat van ieder witje maakt de plaatsing een uitdagende klus, maar onze experts hebben hier geen moeite mee. Ook voor het plaatsen van tegeltableaus kun je volledig op ons vertrouwen.

 

Zijn Friese Witjes alleen geschikt voor keukens?

Nee, Friese Witjes zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden in wc’s, badkamers, schouwen en keukens. Ze passen zowel in moderne als landelijke ontwerpen.

 

Hoeveel tinten zijn er beschikbaar in de collectie?

Onze collectie omvat 19 verschillende grijze, witte en ivoor/crème tinten die naar wens met elkaar gemixt kunnen worden.

 

Oud-Hollandse keuken tegels bestellen

Heb je al een idee van wat je wilt? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide aanbod. Voor advies staan we altijd paraat. Of het nu gaat om het kiezen, bestellen, leveren of plaatsen van Oud-Hollandse tegels, wij helpen je graag om jouw keuken te transformeren tot een oase van nostalgie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen