Zoeken

Onze Friese Witjes

Ontdek onze traditionele Friese Witjes

Op zoek naar tijdloze charme en ambachtelijk vakmanschap voor jouw interieur? Ontdek dan de veelzijdige mogelijkheden van onze Friese Witjes. Deze ambachtelijke tegels, die al sinds de 17e eeuw volgens een eeuwenoud recept worden gebakken, voegen een vleugje klassieke elegantie toe aan elke ruimte.

Wat zijn Friese Witjes?

Friese Witjes, ook wel Makkumer witjes genoemd, zijn ambachtelijk gebakken oud-Hollandse tegels die hun oorsprong vinden in Friesland. Van oudsher zijn ze bekend om hun kenmerkende witte glazuur en hun compacte formaat van ongeveer 13×13 cm. Het productieproces omvat het gebruik van mallen en kleine spijkertjes om de klei op zijn plaats te houden. Tijdens het snijden, resulterend in de karakteristieke snijgaatjes.

Tegenwoordig zijn Friese Witjes verkrijgbaar in diverse varianten. Naast de traditionele witte tegels zijn er ook opties zonder snijgaatjes en met verschillende gradaties van craquelé. Bovendien zijn er talloze kleurmogelijkheden, van verschillende tinten wit tot pastelkleuren zoals lichtgroen, lichtblauw en roze.

Friese Witjes zijn niet alleen tegels; het zijn tijdloze kunstwerken die een stukje Nederlandse geschiedenis en vakmanschap naar jouw huis brengen. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van onze Friese Witjes en geef jouw interieur een traditionele touch.

 

Ontdek onze traditionele Friese Witjes

Huizer-witjes-26-scaled
Winkelwagen