7 keukentrends voor tegels in 2019

Gaat u uw keuken opfrissen met een nieuwe look in 2019? Dan bent u vast benieuwd naar de laatste trends op het gebied van keukentegels! Bij Huizerwitjes zitten we dicht op de trends, aangezien we ons aanbod regelmatig vernieuwen. Laat ons gerust weten waar u naar op zoek bent; dan helpen wij u verder.

Tegeltrend 1: verenig woonkamer en keuken

Een keukentrend die we steeds vaker zien terugkomen, is dat de keuken meer betrokken wordt bij de woonkamer. Zo ontstaat de woonkeuken, ook wel leefkeuken genoemd. Om het gevoel van eenheid te versterken, kunt u ervoor kiezen om dezelfde tegels door te laten lopen. Bij vloertegels zien we dit vaak terug, maar ook wandtegels zien we vaker terugkomen in een deel van het woongedeelte (bijvoorbeeld in de eetkamer).rouge carmin

Tegeltrend 2: sfeervolle (vloer)tegels

Waar men jaren op safe speelde door eenvoudige witte tegels te kiezen, zien we tegenwoordig meer woningen waarin sfeervolle tegels worden geplaatst. Dit kunnen authentieke boerentegels zijn zoals Friese witjes, maar dan wel in warme kleuren. Ook de opvallende warme kleuren van onze Marokkaanse zelliges horen helemaal thuis in de keukentrends van 2019.

Tegeltrend 3: matte cementtegels

In 2019 zijn matte tegels, zoals Portugese cementtegels, enorm populair. Dit geldt overigens niet alleen voor keukens, maar ook voor badkamers! Door te kiezen voor matte tegels in plaats van glanzende tegels, ontstaat er namelijk al snel een ‘wellness-gevoel’. Cementtegels beschikken over deze matte uitstraling, omdat ze bestaan uit cement, zand en water. De tegels worden vervolgens voorzien van een laag marmerpoeder en kleurpigment. U kunt deze tegels zowel op de vloer als op de muur plaatsen.Elv vloer 8181

Tegeltrend 4: druk tegelpatroon

De prachtige tegelpatronen die u kunt leggen met cementtegels blijven onverminderd populair, vooral op vloeren. Een nieuwe keukentrend is echter dat ook ongewone combinaties worden gebruikt. Oftewel, tegels die niet direct op elkaar aansluiten of bij elkaar passen. Zo kunt u verschillende stijlen en ontwerpen met elkaar combineren! De kunst is om de rest van de keuken te voorzien van rust en eenvoud, zodat het geheel stijlvol blijft.

Tegeltrend 5: rustgevende aardekleurenMk 1081 line 20x20

Houd u van drukke patronen, maar liever niet op je tegelwand of -vloer? Dan is de keukentrend met gedempte aardekleuren helemaal uw ding! Wanneer u kiest voor tegels met een natuurlijke en rustgevende kleur, kunt u zich in de rest van uw interieur uitleven met drukke patronen. Ook gaat deze tegeltrend perfect samen met opvallende kamerplanten.

Tegeltrend 6: de combinatie van zwart wit

Een klassieke keukenstijl is de combinatie van zwarte en witte tegels. In 2019 is dit weer helemaal in de mode! Hiermee maakt u een verstandige keuze, want u voorziet uw keuken zo van een tijdloze look én een luxueuze uitstraling.

Tegeltrend 7: flower power

Tegeltableau

Tegeltableau bloemenvaas

Opvallende kleuren en bloempatronen zijn in 2019 dé trend op tegelwanden. Dit kunt u natuurlijk op een moderne manier invullen met mozaïeken bloemen, maar u kunt ook kiezen voor een meer authentieke look met een tegeltableau. Onze tegeltableaus zijn veelal voorzien van natuurlijke taferelen, en ook bloemen vind je daarop terug!

Keukentrends tegels 2019

Meer inspiratie opdoen voor uw keukentegels? Vraag gerust onze catalogus aan of neem contact met ons op.