Zoek

Hollandse tegeltjes

Hollandse tegeltjes

Er zijn tal van Hollandse tegeltjes te vinden met verschillende patronen en zeer uiteenlopend van kleur. Al de verschillende patronen hebben hierdoor een eigen karakter. Als u kijkt naar een partij Hollandse tegeltjes ziet u dat er altijd een bepaald patroon uitspringt. Dit kan bijvoorbeeld een fruitsoort zijn, een diersoort of een specifieke vorm. Dit noemen we ook wel een tegeltableau. Van de Hollandse tegeltjes is het kenmerkend dat ze een blauw-witte hoekversiering hebben. Door deze hoeken maken vier aaneengevoegde tegels een nieuw patroon.

Huizer-witjes-26-scaled

Soorten Hollandse tegeltjes

Naast de bekende Hollandse tegeltjes zijn er ook de kenmerkende blauwe tegels. Vanaf het jaartal 1620 werden naast de veelkleurige tegels de blauwe tegels gemaakt. Van oorsprong komen de bekende blauwe tegels uit China. De Chinezen brachten dan ook als eerste het Chinese porselein naar Nederland.

Dit porselein werd in ongeveer de 17e eeuw geïmiteerd in Delft. Het zogenoemde Delfts blauw is wereldberoemd geworden. De naam Delfts blauw is dan ook de verzamelnaam geworden van aardewerk met een beschildering in blauwe kleur. Het Delfts blauw is nog steeds in de hele wereld een bekend begrip en binnen de Hollandse tegeltjes erg populair.

 

Oud Hollandse tegeltjes in uw interieur

Ook tegenwoordig zijn de Hollandse tegeltjes nog steeds ongelofelijk populair. In een oud of modern huis passen deze tegels dan ook uitstekend. Wilt u ook deze unieke Oud Hollandse tegeltjes in uw woning, dan kunt u terecht bij Huizerwitjes.

Wij weten alles over de verschillende stijlen en soorten tegeltjes, wat er komt kijken bij het plaatsen en voegen van de tegels en welke mogelijkheden er zijn. Laat u gerust informeren door Huizerwitjes over Hollandse tegeltjes.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen