Zoek

Friese tegeltjes

Friese tegeltjes

U kent ze ongetwijfeld: de Friese tegeltjes van 13 x 13 centimeter uit, jawel… Friesland. Echte klassiekers die uw interieur een authentieke uitstraling geven. We plaatsen de Friese tegels vooral in keukens, maar ook in badkamers en andere ruimtes van woningen. Dankzij ons brede aanbod én onze gespecialiseerde tegelzetter kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

20150904_100512-300x169

Varianten Friese tegeltjes

Bij Huizer Authentieke Tegels vindt u diverse varianten Friese tegeltjes. Naast 13 x 13 centimeter hebben we ook witjes van 10 x 10 centimeter. Iets kleiner, maar minstens net zo mooi. Vooral voor het creëren van een landelijke uitstraling zijn de Friese tegels een echte aanrader. De randen en het oppervlak zijn namelijk niet strak gevormd, maar licht golvend. In oud-Hollandse en landelijke woningen zijn de tegels dus een perfecte keuze.

 

Friese tegeltjes afgewerkt

De Friese tegeltjes kennen een prachtige afwerking met bijbehorende profielrandjes. Maar ook zijn onze Friese tegeltjes verkrijgbaar met 1 of 2 zijdes afgerond. Op deze manier is het tegelwerk direct afgewerkt en hoeft er niet met een tegelstrip gewerkt te worden.

 

Friese tegeltjes in keukens of badkamers

Bij Huizer Authentieke Tegels plaatsen we de Friese witjes voornamelijk in keukens, omdat daar nu eenmaal de meeste vraag naar is. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, stijlvol en enorm praktisch in uw kookpaleis. Het is echter ook mogelijk om deze witjes in een badkamer te zetten. In dat geval kunt u echter niet de Friese tegeltjes met een craquelé afwerking kiezen. Wij informeren u hier graag over.

 

Friese tegeltjes zetten

Het zetten van de Friese tegeltjes is een uitdagend karwei. Het beste kunt u ze in eerste instantie tegen elkaar zetten zonder tussenruimte tussen de tegels. Doordat de randjes van de Friese tegels golvend zijn, ontstaan er vanzelf kleine voegen. Deze voegen kunt u vervolgens dichtwassen. Het plaatsen van Friese witjes is net even anders dan een standaard tegel. Daarom is het ook mogelijk om ons van Huizer Authentieke Tegels voor deze klus in te schakelen. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we het best uw Friese tegeltjes kunnen zetten om tot een optimaal resultaat te komen. Een tegelwand waar u nog jaren van kunt genieten!

Wilt u de hulp van onze tegelzetters inschakelen? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden bij u in de buurt. In combinatie met de tegels kunnen wij zorgen voor een aantrekkelijke totaalaanbieding.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen