Zoek

Friese tegelfabriek

Authentieke witjes van de Friese tegelfabriek

Deze tegels geven uw keuken, badkamer of toilet een authentieke sfeer. Friese witjes zijn namelijk handgemaakte, oud-Hollandse wandtegels. Doordat deze tegeltjes nog volgens authentiek vakmanschap worden vervaardigd, is geen tegel hetzelfde. Het combineren van deze tegels in diverse wittinten is wat uw keuken of badkamer een warme uitstraling en landelijke sfeer geeft. Bij Huizerwitjes bieden we maar liefst 19 verschillende grijs-, wit- en ivoor-/crèmetinten aan. Ook de kleuren zwart, goud en lood zijn in ons assortiment te vinden.

IMG-20170706-WA0004-1

Ambachtelijke tegelmakers

Huizerwitjes heeft nauwe contacten met Friese tegelfabrieken. Deze ambachtelijke tegelmakers zijn specialist in hun vak. Zij maken deze stijlvolle witjes volgens eeuwenoud recept. Friese witjes komen in één maat van circa 13 bij 13 centimeter uit de ambachtelijke Friese tegelfabriek, met een dikte van 8 millimeter. En is daarmee uitermate geschikt voor de badkamerwand en keukenwand.

 

Beschilderde wandtegels uit de Friese tegelfabriek

Naast een egale witte kleur worden de Friese tegels in de fabriek ook beschilderd. Dit gebeurt met de vaste hand, volgens dezelfde eeuwenoude technieken waarmee dit in de 17de eeuw gebeurde. In de Friese tegelfabriek staan vakschilders paraat voor fraaie schilderingen op van witjes en tableaus op maat. Een tegeltableau is een prachtige illustratie die wordt gevormd door verschillende tegels tegen elkaar. Hierbij is het belangrijk dat de tegels op een nette manier gezet worden. Naast deze mogelijkheden, zijn de specialisten in de Friese tegelfabriek ook gespecialiseerd in het Delfts Blauw schilderen, een unieke methode. Vooral in landelijke en authentieke keukens passen Delfts Blauwe tegels perfect.

 

Professioneel zetten en voegen

Deze authentieke tegels van de Friese tegelfabriek dienen met hetzelfde vakmanschap gezet te worden als waarmee ze zijn vervaardigd. Dit zetten en voegen is iets waar Huizerwitjes in uitblinkt. Naast het zetten van tegels, zijn wij ook specialist in het plaatsen van antiek tegelwerk zoals tableaus in de vorm van landschappen, ornamenten of historische figuren. Wij helpen u graag door u meer te vertellen over de mogelijkheden en prijzen.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen