Search

Boeren tegels keuken

Boeren tegels keuken: Friese witjes

Friese witjes zijn een oer-Hollands product dat perfect thuishoort in boerenkeukens. De witte tegels zijn gemaakt van verse klei en ze zijn vervolgens met tin glazuur overgoten. De oud-Hollandse tegeltjes verschillen soms van kleurtint, maar die imperfectie maakt de tegels juist authentiek. Zo blijft het handmatige proces goed zichtbaar. Friese witjes worden daarom vaak in keukens als ambachtelijke wandtegel gebruikt.

Bij Huizerwitjes zijn de tegels verkrijgbaar met of zonder craquelé en met of zonder snijgaatjes. Daarnaast bieden wij afdek- en hoekafdektegeltjes en verschillende profielrandjes aan. Er zijn in ons assortiment maar liefst 19 verschillende tinten te vinden, zoals grijs, wit, ivoor/crème, zwart, goud en lood. U kunt uiteraard ook verschillende tinten met elkaar mixen.

Huzierwitjes-Friese-witjes-2

Tegeltableau in uw boerenkeuken

Ook kunt u kiezen voor beschilderde Friese witjes. Bijvoorbeeld met een nostalgisch tafereel van vroeger, of juist met een hedendaagse afbeelding. Denk bijvoorbeeld aan schepen, vergezichten, spelende jeugd, dieren of natuur. U kunt kiezen voor tegels die ieder zijn voor zien van een losse afbeelding, maar er bestaan ook tegeltableaus. Hierbij vormen de illustraties op meerdere tegels samen één geheel, oftewel: een tegelpatroon.

 

Oude boeren tegels zetten

Omdat ieder witje anders is qua uiterlijk en formaat, is het zetten van Friese witjes een enorme uitdaging. Zeker wanneer u kiest voor een tegeltableau, is het zetten van de tegels een vak apart. Het is daarom aan te raden om uw tegelwand te laten zetten door onze tegelzetters. Zij hebben jarenlange ervaring, gaan nauwkeurig te werk en hebben veel respect voor het ambacht. Vraag gerust naar onze totaalaanbieding op maat!

 

Boeren tegels keuken bestellen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Friese witjes of een tegeltableau in uw boerenkeuken? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend naar onze impressie catalogus. Daarin vindt u alle opties, ons aanbod en de bijbehorende prijzen. Natuurlijk kunt u ook advies op maat aanvragen; wij voorzien u graag van inspiratie en advies.

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen