Zoeken

Beschilderde tegels

Beschilderde tegels

Beschilderde tegels zijn in verschillende vormen te vinden. Vaak zijn de schilderingen gebaseerd op patronen vanuit het verleden. Denk hierbij aan de Hollandse tegeltjes of de oud Hollandse witjes. De traditionele en ambachtelijk gemaakte beschilderde tegels kunt u nog steeds bij Huizerwitjes vinden. Wij noemen ze in het assortiment ook wel onze Friese witjes.

Adriaan-in-de-showroom-2-380x300

De geschiedenis van de beschilderde tegel

Al duizenden jaren lang maken mensen voorwerpen uit klei. Dit is dan ook de basis van de beschilderde tegels. In combinatie met een laagje glazuur komt een glasachtig, doorschijnend laagje tot stand. Door dit glazuur wordt het oppervlak enorm verfraaid.

Rond het jaartal 1600 krijgen de Nederlandse beschilderde tegels een eigen karakter. Het hoofdmotief komt tot stand, denk hierbij aan een portret, een dier of een vrucht. De hoeken van de tegels zijn versierd. Dit zorgt ervoor dat de tegels in een aaneengesloten stuk een nieuw patroon vormen. Helemaal uniek zijn de tegeltableaus voor bijvoorbeeld de keuken of woonkamer. Dit zijn complete kunstwerken waarbij verschillende tegels samen een tekening vormen. Vaak gaat het hierbij om een oud-Hollands tafereel met dieren, schepen of kinderen.

 

Beschilderde tegels voor uw woning kopen

De mogelijkheden van beschilderde tegels zijn eindeloos. Huizerwitjes biedt honderden verschillende patronen aan die op tegels geschilderd kunnen worden. Als u op zoek bent naar beschilderde tegels zit u bij Huizerwitjes helemaal goed. Daarnaast vindt u in ons assortiment Friese witjes met of zonder craquelé en met of zonder snijgaatjes. Ook afdek- en hoekafdektegeltjes én profielrandjes zijn bij ons verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Zelfs voor cementtegels en zelliges kunt u een kijkje nemen in onze veelzijdige webshop.

 

Friese witjes laten zetten

U kunt bij ons niet alleen de tegeltjes kopen, maar wij zetten en voegen ze ook met alle plezier voor u. Onze tegelzetters hebben jarenlange ervaring. U kunt er daardoor op rekenen dat uw nieuwe tegelwand of -vloer perfect gezet wordt. Kiest u voor onze Friese witjes én wilt u deze door ons laten zetten? Dan profiteert u bij Huizerwitjes van een totaalaanbieding. Neem direct contact met ons op voor advies op maat!

Komt u er niet helemaal uit?

Laat u adviseren

Wanneer u uw gegevens achterlaat nemen wij z.s.m. contact met u op. Op zoek naar onze contactgegevens? Klik dan hier.

Winkelwagen